tisdag 29 januari 2013

Kudde av mormorsrutor

Det är ganska länge sedan jag virkade dessa rutorna, har bara inte blivit färdig att montera ihop dom. Det är ju liksom inte det roligaste man kan göra, men nu är äntligen gjort.


söndag 27 januari 2013

torsdag 24 januari 2013

Spindelsjalar





Detta är två spindelsjalar som jag har gjort, mönstret finns här. Den gråa har jag gjort som beskrivs här. Den gråa gjorde jag i ett  blandgarn (Tilda), den flerfärgade gjorde jag i ett akrylgarn (Freja). De var roliga att göra och för att vara första gången jag virkade efter ett diagram så är jag rätt så nöjd!

söndag 20 januari 2013

Ett gäng mössor.

Tänkte visa några mössor som jag har virkat. Har inget särskilt mönster utan jag bara virkar på.

tisdag 15 januari 2013

Volangsjal

Jag fick ett nystan "Frilly" i födelsedagspresent i höstas. Frilly är ett bandgarn som man stickar en sjal eller halsduk av. Nu är det bara så att jag är inte bästa vän med vanliga stickor. Resultatet blev inte så bra men skam den som ger sig. Efter lite letande hittade jag ett you tube klipp som beskriver hur man VIRKAR en volangsjal. Då gick det genast bättre! Nu har jag gjort några stycken, riktigt roligt och lite annorlunda. Här är två av sjalarna.



tisdag 8 januari 2013

Kalorisnålt

Såhär i början av januari ska ju plötsligt alla vara så hälsosamma och börja träna och äta "rätt". Har man tur kanske man håller ut en bit in i februari! Då har jag garanterat det mest kalorisnåla alternativet här. Då kan man åtminstone "se sig mätt" på kakorna tills man har gett upp sitt hälsosamma liv och kan börja bete sig som en normal människa igen.




En del kakor har jag frivirkat och några kommer härifrån. 

lördag 5 januari 2013

Det blev en mössa!

Garnet till min påbörjade filt tog slut, bara att beställa nytt. Men då får man ju virka något annat under tiden. Det blev en mössa efter ett drops mönster .



tisdag 1 januari 2013

Nytt projekt!





Det här urtjusiga arrangemanget fick jag i "nyårspresent". Tack så mycket Elinore!

Annars har jag påbörjat ett nytt projekt. Jag MÅSTE ju virka en filt, men att sitta och virka 300 mormorsrutor har jag nog inte tålamod till. Så jag tänkte göra några stora rutor i stället. Sen får vi se om den blir klar någon gång ;)


Nu är i alla fall ruta nr 1 färdig!